.      

 

Major Dundee Was:

 

Jan Gerrits
Guitar / vocals /
harmonica / feetboard
jg-kl.jpg (1719 bytes) vh-kl.jpg (1765 bytes) Rob Verhaaf
Drums

Cor de Vos
Guitar / vocals
dv-kl.jpg (2165 bytes) alt-kl.jpg (2337 bytes) Dick van Altena
Bass / Leadvocals / guitar

 

Major Dundee: dé Band

In memoriam

 


 

Jan Gerrits

gerrits.jpg (5915 bytes)

Leadguitar / Vocals / Feetboard / harmonica

Jan Gerrits was MAJOR DUNDEE man van het eerste uur en medebepalend voor de specifieke MAJORDUNDEE sound door zijn spel en zang. Zijn door zelfstudie ontwikkelde gitaarstijl is kenmerkend - luister maar eens naar "Sweet Little Liza", Jan's favoriete MAJOR DUNDEE-song - en medegevormd door zijn contacten met bluesgitarist Loek Schrievers. Naast country gaat zijn voorkeur dan ook uit naar de bluesmuziek. Zijn herkenbare zang verraadt een lichte hang naar Blue Grass-muziek en het is dan ook niet verwonderlijk dat hij Ricky Scaggs noemt als naar zijn favorieten gevraagd wordt. We komen in dat rijtje ook de naam Eagles tegen.

Naar boven                 

 


 

Cor de Vos

devos.jpg (8068 bytes)

Guitar / Vocals

Cor de Vos komt uit het reguliere Maas, Waalse en Nijmeegse bandcircuit waar hij in diverse formaties opduikt. In 1980 kwam hij de Major Dundee gelederen versterken. Hij hoorde en beleefde country en ging zelfs zo overstag dat hij nu Vince Gill noemt als zijn favoriete artiest. Inmiddels zijn naast zijn vaardigheden als gitarist ook zijn harmony-vocals vaste waarden voor de groep.
Zijn favoriete Major Dundee song is "Antoinette". Cor trad graag véél en vaak op.

Naar boven                 

 


 

Rob Verhaaf

Drums

Rob Verhaaf toerde al jong, ook tijdens zijn diensttijd, met diverse Top 100 groepen en maakte in 1988 een eind aan de weinige maar toch regelmatige drummer-wisselingen waardoor Major Dundee kon uitgroeien tot de hechte eenheid die zij tot het eind is gebleven.
Door zijn vroegere 'omzwervingen', zijn radiowerk en zijn voorliefde voor country heeft Rob een brede smaak. We noemen in dit verband John Hiatt, Celine Dion, Dwight Yoakam en Bon Jovi. Zijn country-rock voorkeur blijkt uit Rob's favoriete Major Dundee track "The Tide is High".

Naar boven                 

 


 

Dick van Altena

Bass / Leadvocals / guitar


Op 20-jarige leeftijd begon Dick van Altena het Major Dundee avontuur. Zijn liefde voor songwriting ontstond toen hij via zijn zus en haar vriend, later haar man, Jan (inderdaad: Gerrits) in aanraking kwam met Kris Kirstofferson's "Silver Tongued Devil and I".
Leukste band aller tijden vindt hij nog altijd Dr. Hook & The Medicine Show in hun beginperiode met songs van Shel Silverstein. Echte favorieten uit de huidige country lichting heeft hij niet al wil Dick nog wel de naam George Strait kwijt. Niet zo zeer vanwege zijn stijl maar door zijn lekkere manier van zingen.

Naar boven                 

 


 

Major Dundee

Een Legende!

 

Naar boven                 

 

  


Dan was er nog een onzichtbare "medewerker" van Major Dundee: Kjeld den Braven. Hij was het die de website van Major Dundee ontwierp en bijhield. Dit heeft hij tot het einde van Major Dundee in januari 2006, ondanks zijn verslechterende gezondheid vol gehouden. Op 1 maart 2006 overlijdt Kjeld na een moedige strijd tegen een slopende ziekte. We hebben besloten om, zij het licht afgeslankt en waar nodig summier gewijzigd, "zijn" website te laten bestaan. Niet alleen als herrinnering aan Major Dundee, maar ook aan Kjeld.

Dick van Altena.

Naar boven